“ Komt u ons team versterken?” Gouda kaas

Testimonials

An, vrijwilliger sinds 2009

Al jaren ben ik werkzaam geweest in een kaaswinkel op de markt in Gouda, toen deze winkel ging sluiten ging ik op zoek naar een gezellig en interessant alternatief. Via een bekende werd ik er op gewezen dat vrijwilligers in de Kaaswaag van harte welkom waren. Na kennis gemaakt te hebben met het vaste team en enkele vrijwilligers had ik eerst een middag proefgedraaid, maar was ik meteen om! Ik sta nu regelmatig achter de kaasbalie en vind het contact met de klanten, waaronder veel toeristen erg leuk. Zo heb ik nog steeds te maken met mijn oude vak en ontmoet ik leuke en interessante mensen

 

Aart, vrijwilliger en ambachtsman sinds 2006

Sinds 2006 ben ik als vrijwilliger verbonden aan de Goudse waag. In dat jaar leerde ik het demonstreren van kleipijpen maken. Als tegenprestatie moest men demonstraties verzorgen in de Goudse waag. Ontzettend leuk werk, omdat je een stuk geschiedenis over het maken van de Goudse kleipijp overdraagt aan alle bezoekers van de Goudse waag.

Nadat de stichting de Goudse Waag in 2008 het pand huurt en de activiteiten uitbreidde, neem ik deel aan alle demonstraties.

Dit doe ik samen met mijn mede collega’s in een gezellig team van het Goudse Kaas- en Ambachtenmuseum. Ik geef rondleidingen over de geschiedenis van Goudse kaas, de Goudse kleipijp, Gouds Plateel en de Gouda Kaarsen. Het is boeiend vrijwilligerswerk en je komt met mensen van over de hele wereld in aanraking, zodat je eind van de middag met een trots gevoel huiswaarts keert.